jong-2.jpg
jong-1.jpg
zakelijk-5.jpg
zakelijk-4.jpg
zakelijk-2.jpg
zakelijk-4.jpg
jong-2.jpg

Ben je een jonge creatief?


SCROLL DOWN

Ben je een jonge creatief?


 
 

Je herkent het vast. Je komt van de academie, hebt een hoop kennis opgedaan, en je wil aan de slag. Je weet dat je er nog niet bent, je moet nog een hoop leren. Daarnaast: er zijn zoveel plekken waar creatie wordt toegepast: advertising, social media, consultancies, de tv-wereld, muziek; wat vind jij leuk en waar wil je mee door?

Je wil graag een kans. Een kans in de praktijk. Bij een digital agency, een creatieve hub, een contentpartij, een reclamebureau, anything! Maar die kansen zijn schaars. Er zijn niet veel plekken en de concurrentie is groot. Agencies hebben vaak niet de tijd om je goed te begeleiden.

Om meer creatieven de kans te geven om van de praktijk te proeven is er nu het Switch Talent Program. Echt aan de slag bij een creative agency, maar wel met de zekerheid van goede begeleiding. 

 
 
jong-1.jpg

Hoe werkt het precies?


Hoe werkt het precies?


 

Als je meedoet met het Switch Talent Program werk je een jaar bij vier verschillende agencies. 4 dagen per week. Met z’n tweeën, dus als team. Elke drie maanden switch je van agency.

Je draait mee in de dagelijkse routine, en werkt aan opdrachten van het bureau. Daarnaast krijg je elke anderhalve maand een SwitchTalk, gegeven door Switch. Elke keer een talk met een ander thema. Daaruit vloeit een opdracht (van een echte adverteerder) voor een campagne voort. Na een week wordt je gereviewd, en na twee weken is er een eindbeoordeling (beste idee gaat door, en wordt betaald).

Na een jaar heb je dus een 8-tal opdrachten gedaan, inclusief begeleiding, die je in je portfolio kunt stoppen. Je hebt bij vier bureaus gewerkt waar je jezelf op de kaart hebt kunnen zetten. Je hebt verschillende Creatief Directeuren kunnen verbluffen met je kwaliteiten.

Een enorme kans dus om beter te worden, contacten te leggen en misschien om er een job uit te slepen (afgelopen twee jaar hebben 16 Switchers een baan gekregen!).

 
zakelijk-5.jpg

Wat ga ik verdienen?


Wat ga ik verdienen?


 

Per maand verdien je 700,- Euro. Zeker, niet echt een vetpot, maar zo is het voor de deelnemende bureaus interessant. Zie het als een verlenging van je studie, alleen zit je nu op de plekken waar je carriere wil maken.

 
zakelijk-4.jpg

De voordelen op een rijtje


De voordelen op een rijtje


 
  • Een concreet, langdurend programma waarmee je beter kunt worden.

  • Je portfolio wordt flink gevuld. 

  • Je draait een jaar mee in de creatieve wereld.

  • Afwisselend, je zit op vier vier verschillende plekken.

  • 6/7 workshops/SwitchTalks en 8 boeiende opdrachten, inclusief begeleiding, reviews, en feedback op het eindresultaat.

  • Een mooie overgang tussen opleiding en echt werk.

  • Een jaar zekerheid.

  • Een jaar veel verschillende creatieven en CD’s ontmoeten, je weg vinden binnen de bureaus.

 
zakelijk-2.jpg

Meest gestelde vragen:


Meest gestelde vragen:


 

Wanneer is Switch van start gegaan?

We zijn gestart op 1 maart 2017. Elke drie maanden is er een 'wisselmoment'. Dus op 1 juni, 1 september en 1 december kunnen bureaus en creatieven instappen.

Bij welk bureau kom ik te zitten, kan ik dat zelf uitzoeken?
Nee, dat doet Switch voor je. Je kunt natuurlijk wel aangeven wat je voorkeur heeft, en dan kijken we wat we kunnen doen.
 

Hoeveel verdien ik in het jaar?
Je verdient 700 Euro per maand. Voor dat bedrag stuur je een factuur, met BTW, naar het bureau waar je zit. Dat zorgt ervoor dat je geld elke maand netjes wordt betaald. Je wordt dus ZZP-er voor een jaar. Geen zorgen: die 700 Euro is te weinig om belasting over te betalen, die is dus netto.

Kan ik mijn teamgenoot zelf uitkiezen?
Ja dat kan. Je wil natuurlijk op een plek zitten met een teammaatje waarmee het klikt. Als je geen teammaatje hebt helpt Switch je er te vinden.

Wat als het heel druk is bij het bureau en ze willen dat ik op hun opdrachten werk?
Helemaal top natuurlijk, dat betekent dat ze je meerwaarde zien en dat het klikt. Hoe meer werk van het bureau hoe beter. Als het echt heel druk is hoef je in overleg met Switch de Switchopdracht niet of slechts gedeeltelijk te doen. Maar zie het als een investering: een jaar knallen, een keer niet naar dat festival en een weekendje door aan je Switchopdracht: dat kan geen kwaad.

Welke agencies doen nu mee?
Dat verandert constant. Het is altijd een combinatie van 'traditionelere' reclamebureaus, social en digital bureaus, consultancies en (video) content partijen. Zodat je in dat jaar verschillende disciplines leert kennen.

Wat gebeurt er als een agency mij een baan wil aanbieden?
Dat zou natuurlijk super zijn, dat is waarvoor Switch in het leven is geroepen! En: dat is ook al gebeurd met 12 creatieven tot nu toe: die hebben een vaste baan bij een Switch bureau.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met Switch.

 
zakelijk-4.jpg

Quotes


Quotes


Fenna Hibma, Kokoro

Fenna Hibma, Kokoro

 
Rodger Werkhoven, CD Canday

Rodger Werkhoven, CD Canday

 
Diederik Hes, creative PWC

Diederik Hes, creative PWC

 
Richard Bushoff, creative Publicis One

Richard Bushoff, creative Publicis One

Sjoerd Wingens, Media Monks

Sjoerd Wingens, Media Monks

 
Ben de Kovel, Chunk/Nohau

Ben de Kovel, Chunk/Nohau

‘Dankzij Switch kon ik meteen na mijn studie aan de slag bij verschillende bureaus. Het hele programma verliep eigenlijk beter dan verwacht, want het eerste bureau bood mij en mijn teammaatje Simone meteen een baan aan! We zijn super blij met deze kans en dit was misschien niet zo snel gelukt zonder het Switch programma.’

Fenna Hibma, creative bij Kokoro

John Lommers (Canday) na de eerste week - "Nu al spijt van die stagiaires"

Rodger Werkhoven- "nee hoor jongens hij bedoelt juist het tegenovergestelde maar dat krijgt ie er moeilijk uit"

Diederik Hes (PWC)- "4 bureau's in 4 seizoenen dat doet zelfs de ontwerper de Ikea je niet na!"

Hendrik ten Cate (90/24 media) - "Als jullie elke dag zo'n idioot moment erin houden ben ik gelukkig, raak ik ook weer geïnspireerd"


’Switch was voor mij de brug tussen de academie en eerste baan. Een stage was financieel geen optie voor mij. Via Switch kon ik toch die ervaring opdoen met een mooie baan als gevolg!’

Richard Bushoff, creative bij Publicis One


"Dankzij Switch heb ik in een korte tijd bij twee zeer verschillende, ontzettend toffe bureaus gewerkt. Daardoor heb ik in een paar maanden een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is een investering, maar voor mij was het dit zeker waard!"

Sjoerd Wingens, creative bij Media Monks


“Switch is een investering in je zelf, een unieke kans om een jaar lang mee te draaien met verschillende creatieve bureaus en mee te werken voor grote merken. Daarbij is Stephan een mentor die altijd bereid is je iets te leren. De switch talks zijn dan ook zeer interessant en je kan veel leren van zijn opbouwende feedback bij de switch opdrachten.”

Ben de Kovel, creative Nohau/Chunk