wat-is.jpg
wat-is-2.jpg
wat-is.jpg

Wat is Switch?


 

 

 

 

SCROLL DOWN

Wat is Switch?


 

 

 

 

 

Elk jaar studeren een flink  aantal jonge creatieven af op de academies in Nederland. Er zijn slechts een beperkt aantal werkplekken beschikbaar bij advertising agencies, social media, digital agencies en andere creatieve werkplekken. De doorstroming van academie naar dec creatieve wereld verloopt dus uiterst moeizaam. Daarbij komt dat het kwaliteitsgat tussen opleiding en dagelijkse praktijk bij de agencies heel groot is. Bureaus hebben geen tijd en geld om jonge creatieven te begeleiden. Met als gevolg een hele batterij jonge, getalenteerde creatieven die niet verder komen.

Vandaar het Switch Talent Program. Een traineeship van een jaar voor creatieven, bij 4 verschillende creatieve bedrijven, elke drie maanden een ander. Plus elke maand een talk, een opdracht met review en eindbeoordeling gedaan door Switch. Dus meedraaien met het bureau, plus goed begeleid worden door Switch. Wil je van de hoed en de rand weten, kijk dan bij creatieven of hier bij bureaus.

 
wat-is-2.jpg

Wie is Switch?


Wie is Switch?


 

Wie zit achter Switch? Switch is bedacht door Stephan Gonnissen, freelance art en creative director. Is CD Digital geweest bij Ubachs Wisbrun, TBWA en Etcetera. Is altijd nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van jong talent. Heeft bijna 5 jaar in het ADCN bestuur gezeten met als portefeuille jonge aanwas, in die hoedanigheid pitches en workshops begeleid (Cebuco, JCDecaux, ADCN Young Talent), een mentorprogramma geïntroduceerd en vak-avonden voor jonge creatieven geleid. Heeft regelmatig gastlessen gegeven op de Willem de Kooning en Junior Academie. Vindt dat de creatieve agencies schatplichtig zijn aan een nieuwe generatie jonge creatieven, maar flink tekortschiet. Hij vindt dat agencies zich te weinig realiseren dat hun succes op lange termijn afhangt van de nieuwe generatie creatieven.