zakelijk-1.jpg
zakelijk-5.jpg
zakelijk-2.jpg
zakelijk-4.jpg
zakelijk-3.jpg
zakelijk-1.jpg

Ben je van een agency?


SCROLL DOWN

Ben je van een agency?


 

Je herkent het vast. Je wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van creatief talent. Maar de tijden zijn veranderd. Het kost tijd om jonge creatieven te begeleiden, en die is er niet. Een jong team kost geld, en dat is er ook niet. Als je wat doet is het een eenmalig initiatief. En ze staan maar aan de poort te trappelen met z’n allen.

Om meer creatieven de kans te geven om van de praktijk te proeven is er nu het Switch Talent Program. Je hebt jonge creatieven over de vloer, maar het kost relatief weinig tijd en geld.

 
zakelijk-5.jpg

Hoe werkt het precies?


Hoe werkt het precies?


 

Als je als creatief bedrijf meedoet met het Switch Talent Program heb je een jaar lang vier verschillende teams van twee creatieven zitten. Elke drie maanden een ander team. Het team werkt 4 dagen per week bij het bureau.

Het team draait mee in de dagelijkse routine, en werkt aan opdrachten van het bureau.

Daarnaast krijgt het team elke maand een SwitchTalk, gegeven door Switch. Elke maand een talk met een ander thema. Daaruit vloeit een opdracht voor een campagne voort. Na een week wordt het team gereviewd door Switch, en na twee weken is er een eindbeoordeling. 

Het team werkt 100% voor het bureau, en daarnaast aan de Switch opdracht. Is er weinig werk (kan een keertje natuurlijk), prima: ze zijn dan bezig met de Switch opdracht. Is er veel werk van het bureau voor het team, des te beter: dat betekent dat het klikt en er vertrouwen is. Bij grote drukte hoeft het team de Switch opdracht niet te doen. Het bureauwerk gaat altijd voor.

Het is dus een soort traineeprogramma, waarin de jonge creatieven werken en leren.

 
zakelijk-2.jpg

Kost het?


Kost het?


 

Meedoen aan Switch kost het bureau per maand ongeveer 9 declarabele uren. Dat is inclusief de kosten die Switch rekent voor haar diensten. Je hebt het team er dus uit als ze samen ongeveer 5 uur werken aan een betaalde opdracht. Precies de kosten weten? Even bellen met Stephan. 

Dus concreet: als je meedoet aan Switch commit je je als bureau voor een jaar. Je hebt vier teams over de vloer. En een of twee keer per jaar komen alle Switchers, ook die bij andere bureaus zitten, een paar uur bij jouw bureau over de vloer voor een review of SwitchTalk. That’s it!

Hoe meer bureaus meedoen hoe beter, dan kan het Switch Talent Program een structurele bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jong creatief talent.

 
zakelijk-4.jpg

De voordelen op een rijtje


De voordelen op een rijtje


 
  • Een jaar lang getalenteerde, supergemotiveerde creatieven in huis.

  • Die werken in verschillende disciplines en dat meenemen naar jouw agency.

  • Die de kosten absoluut gaan opbrengen.

  • Je bedrijf laat zien dat het echt wil bijdragen aan de toekomst van het vak.

  • En dat straalt af naar collega agencies.

  • Het grootste deel van de begeleiding komt van Switch.

  • Je maakt met je bureau deel uit van een concrete, langdurige oplossing van het probleem.

  • In twee jaar tijd zijn er 16 creatieven aangenomen bij het creative agency waar ze op dat moment voor werkten. Het niveau is goed dus!

 
zakelijk-3.jpg

Meest gestelde vragen:


Meest gestelde vragen:


 

Wanneer is Switch van start gegaan?

We zijn gestart op 1 maart 2017. Elke drie maanden ie er een 'wisselmoment'. Dus op 1 juni, 1 september en 1 december kunnen bureaus en creatieven instappen.

Mag ik de creatieven zelf uitkiezen als bureau?
Nee, dat doet Switch voor je. Switch selecteert de jonge creatieven en plaatst ze random bij de bureaus. Maar natuurlijk kan er altijd overlegd worden.

Hoe weet ik dat de creatieven een bepaald niveau hebben dat we bij het bureau zoeken?
Je kunt er op vertrouwen dat er een ondergrens is aan de kwaliteit. Ze zijn afgestudeerd. Creatieven in de poule hebben de goede drive, en maken veelbelovend werk.

Welke agencies doen er mee?
Op dit moment Yune, DDB&Tribal, PWC, Kokoro en Fama Volat. En er staan meerdere agencies te trappelen van ongeduld...

Met wat voor contracten werken we?
De creatieven worden ZZP-er voor een jaar. Zij sturen de factuur rechtstreeks aan het bureau. Switch stuurt een factuur voor geleverde diensten aan het bureau. Er wordt wel gevraagd binnen snel te betalen, zodat de creatieven weten waar ze aan toe zijn.

Wanneer kan ik als bureau stoppen met Switch?
Ja gaat de overeenkomst aan in principe een jaar, daarna kun je stoppen of doorgaan, wederom voor een jaar.

Wat als het heel druk is en het bureau het team flink wil inzetten?
Helemaal goed natuurlijk, dat betekent dat het bureau vertrouwen heeft in het team. Hoe meer werk en begeleiding vanuit het bureau hoe beter, dat is goed voor alle partijen. Als het te druk is hoeft het team de Switch opdracht niet uit te voeren. Bureauwerk gaat voor.

Wat gebeurt er als een bureau een team een baan wil aanbieden?
Super! Dan is het project geslaagd. Er staat wel een redelijke vergoeding aan Switch tegenover.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met Switch.