jong-2.jpg
jong-1.jpg
zakelijk-5.jpg
zakelijk-4.jpg
zakelijk-2.jpg
jong-2.jpg

Ben je een jonge creatief?


SCROLL DOWN

Ben je een jonge creatief?


 
 

Je herkent het vast. Je komt van de academie, hebt een hoop kennis opgedaan, en je wil aan de slag. Je weet dat je er nog niet bent, je moet nog een hoop leren en wil daar graag een kans voor. Een kans in de praktijk. Bij een reclamebureau, een digital agency, een creatieve hub, een contentpartij, anything! Maar die kansen zijn schaars. Er zijn niet veel plekken en de concurrentie is groot. Bureaus hebben vaak niet de tijd om je goed te begeleiden.

Om meer creatieven de kans te geven om van de praktijk te proeven is er nu het Switch Talent Program. Echt aan de slag bij een reclamebureau, maar wel met de zekerheid van goede begeleiding. 

 
 
jong-1.jpg

Hoe werkt het precies?


Hoe werkt het precies?


 

Als je meedoet met het Switch Talent Program werk je een jaar bij vier verschillende bureaus. 4 dagen per week. Met z’n tweeën, dus als team. Elke drie maanden switch je van bureau.

Je draait mee in de dagelijkse routine, en werkt aan opdrachten van het bureau. Daarnaast krijg je elke anderhalve maand een SwitchTalk, gegeven door Switch. Elke keer een talk met een ander thema. Daaruit vloeit een opdracht (van een echte adverteerder) voor een campagne voort. Na een week wordt je gereviewd, en na twee weken is er een eindbeoordeling (beste idee gaat door, en wordt betaald).

Na een jaar heb je dus een 8-tal opdrachten gedaan, inclusief begeleiding, die je in je portfolio kunt stoppen. Je hebt bij vier bureaus gewerkt waar je jezelf op de kaart hebt kunnen zetten. Je hebt verschillende Creatief Directeuren kunnen verbluffen met je kwaliteiten.

Een enorme kans dus om beter te worden, contacten te leggen en misschien om er een job uit te slepen (afgelopen anderhalf jaar hebben 12 Switchers een baan gekregen!).

 
zakelijk-5.jpg

Wat ga ik verdienen?


Wat ga ik verdienen?


 

Per maand verdien je 700,- Euro. Zeker, niet echt een vetpot, maar zo is het voor de deelnemende bureaus interessant. Zie het als een verlenging van je studie, alleen zit je nu op de plekken waar je carriere wil maken.

 
zakelijk-4.jpg

De voordelen op een rijtje


De voordelen op een rijtje


 
  • Een concreet, langdurend programma waarmee je beter kunt worden.

  • Je portfolio wordt flink gevuld. 

  • Je draait een jaar mee in de reclamewereld.

  • Afwisselend, je zit op vier vier verschillende plekken.

  • 8 workshops/SwitchTalks en 8 boeiende opdrachten, inclusief begeleiding, reviews, en feedback op het eindresultaat.

  • Een mooie overgang tussen opleiding en echt werk.

  • Een jaar zekerheid.

  • Een jaar veel verschillende creatieven en CD’s ontmoeten, je weg vinden binnen de bureaus.

 
zakelijk-2.jpg

Meest gestelde vragen:


Meest gestelde vragen:


 

Wanneer is Switch van start gegaan?

We zijn gestart op 1 maart 2017. Elke drie maanden is er een 'wisselmoment'. Dus op 1 juni, 1 september en 1 december kunnen bureaus en creatieven instappen.

Bij welk bureau kom ik te zitten, kan ik dat zelf uitzoeken?
Nee, dat doet Switch voor je. Je kunt natuurlijk wel aangeven wat je voorkeur heeft, en dan kijken we wat we kunnen doen.
 

Hoeveel verdien ik in het jaar?
Je verdient 700 Euro per maand. Voor dat bedrag stuur je een factuur, met BTW, naar het bureau waar je zit. Dat zorgt ervoor dat je geld elke maand netjes wordt betaald. Je wordt dus ZZP-er voor een jaar. Geen zorgen: die 700 Euro is te weinig om belasting over te betalen, die is dus netto.

Kan ik mijn teamgenoot zelf uitkiezen?
Ja dat kan. Je wil natuurlijk op een plek zitten met een teammaatje waarmee het klikt. Als je geen teammaatje hebt helpt Switch je er te vinden.

Wat als het heel druk is bij het bureau en ze willen dat ik op hun opdrachten werk?
Helemaal top natuurlijk, dat betekent dat ze je meerwaarde zien en dat het klikt. Hoe meer werk van het bureau hoe beter. Als het echt heel druk is hoef je in overleg met Switch de Switchopdracht niet of slechts gedeeltelijk te doen. Maar zie het als een investering: een jaar knallen, een keer niet naar dat festival en een weekendje door aan je Switchopdracht: dat kan geen kwaad.

Welke bureaus doen nu mee?
Dat verandert constant. Het is altijd een combinatie van 'traditionelere' bureaus, social en digital bureaus, en (video) content bureaus. Zodat je in dat jaar verschillende disciplines leert kennen.

Wat gebeurt er als een bureau mij een baan wil aanbieden?
Dat zou natuurlijk super zijn, dat is waarvoor Switch in het leven is geroepen! En: dat is ook al gebeurd met 12 creatieven tot nu toe: die hebben een vaste baan bij een Switch bureau.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met Switch.